free website design templates

Ars Musica Fest

over 20 jaar Ars Musica

20 jaar geleden opende Ars Musica voor het eerst haar deuren. Met naast een muziekschool die startte met 40 leerlingen, ook een afdeling dans, plastische kunsten en theater. Samen artistieke activiteiten organiseren, was één van de toenmalige doelstellingen.

Nu 20 jaar later is de samenwerking met Theater Triangel er nog steeds en is de Muziekschool Ars Musica ondertussen uitgegroeid tot een school met om en bij de 750 leerlingen. Kwaliteitsvol muziekonderwijs, verdeeld over 3 campussen: Assenede, Wondelgem en Zelzate. Zonder blikken of blozen mag Ars Musica zich een degelijke en gewaardeerde speler noemen in het aanbod van het deeltijds muziekonderwijs.

Maar Ars Musica is méér dan dat! Muziekbeleving in de brede zin van het woord, podiumervaring, creativiteit, uitdagend en grensverleggend, motiverend, vernieuwend, aanpak op maat zijn maar enkele centrale begrippen binnen het Ars Musica gebeuren.

Om dit alles na 20 jaar te vieren, sloegen we de handen in elkaar en werd 'Ars Musica Fest' in het leven geroepen. Een 3-daags festival, met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Een festival waarbij elke performance op de één of andere manier een link heeft met Ars Musica: leerlingen, oud-leerlingen, leerkrachten maar ook heel wat professionele bands en ensembles waarvan de muzikanten hun opleiding bij Ars Musica genoten. Iets om terecht fier op te zijn! 3 dagen muziek, 3 dagen Ars Musica Fest, 3 dagen 'goosebumps'!

Ars Musica Fest heeft naast het muzikale en familiale aspect ook oog voor duurzaamheid, een hedendaags en hot item waar we graag ons steentje tot bijdragen. Maar ook het sociale aspect ontsnapt niet aan de aandacht. Daarom neemt Ars Musica Fest een goed doel onder de arm en verleent graag haar steun aan ArtMUZE. Een vzw die ervoor zorgt dat kinderen met een beperking via muziekrevalidatie sterker kunnen worden in hun eigen ritme.

Redenen genoeg dus om eens af te zakken naar het idyllische kasteeldomein van Wippelgem!      

Place 2 B (adres)

Kasteeldomein van Wippelgem
Kramershoek 6, Wippelgem

Contacts

Email: info@arsmusicafest.be
Gsm: 0032 486 57 69 04             

Technische info:
Email: laurens@arsmusicaprojects.be

Links

Muziekschool Ars Musica
                                             CONNECT WITH US: